افزایش امکان صادرات و ارز آوری با کاهش یک درجه در مصرف گاز خانگی گمرک ایران: دستورالعمل آزاد سازی واردات آیفون به گمرکات کشور ابلاغ شد تحریم‌ها و نوسانات ارزی؛ چالش‌های بزرگ تولیدکنندگان در نمایشگاه کامپیوتر مشهد نرخ سود بین بانکی ثابت ماند (۱۷ آبان ۱۴۰۳) ریزش دوباره قیمت‌ها در بازار طلا و سکه | طلا چند شد؟ (۱۷ آبان ۱۴۰۳) دومین محموله توقیف شده برنج وارداتی ترخیص شد کشنده‌تر از پراید! ثبت نام وام ۳۰۰ میلیون تومانی با کارمزد ۴ درصد + جزئیات دستور مهم وزیر اقتصاد به گمرکات کشور خراسان‌رضوی در جایگاه ششم فشار بر مستأجران قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۷ آبان ۱۴۰۳) | روند کاهش قیمت‌ ادامه دارد ملاک‌های جدید حذف یارانه‌بگیران اعلام شد + جدول مشمولان حذف یارانه قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۷ آبان ۱۴۰۳) | پیکاپ G۹ دو میلیارد و ۹۹۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۷ آبان ۱۴۰۳) | افزایش ۱۰ میلیونی قیمت سهند شرایط فروش ۲ محصول فونیکس مدیران خودرو اعلام شد + جزئیات قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۷ آبان ۱۴۰۳) | میوه پاییزی دیگری به بازار آمد + جدول قیمت وزیر صمت با عرضه خودرو در بورس کالا مخالفت کرد تب تورم مصالح ساختمانی فروکش کرد پیش بینی قیمت دلار در معاملات امروز پنجشنبه (۱۷ آبان ۱۴۰۳) افزایش میزان برداشت زعفران به برکت باران پاییزی (۱۶ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه (۱۷ آبان ۱۴۰۳) سفیر ایران در چین: تهران به دنبال افزایش صادرات محصولات فناور به چین است فروش خودرو کوییک به قیمت کارخانه از هفته آینده+ لینک خرید (۱۶ آبان ۱۴۰۳) ویدئو | شرایط بازار زعفران قبل و بعد از ورود به بورس کالا | از دلالی و قاچاق طلای سرخ تا سامان‌دهی بازار و لبخند کشاورزان پیشنهاد کمیسیون اجتماعی برای افزایش ۳۰ درصدی پایه حقوق در ۱۴۰۴ قیمت طلا و سکه در مشهد در مسیر رشد (۱۶ آبان ۱۴۰۳) دو واکنش بورس به انتخابات آمریکا | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ آبان ۱۴۰۳) بررسی قیمت بازار و نمایندگی خودرو‌های خارجی (۱۶ آبان ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۶ آبان ۱۴۰۳) | دنا پلاس ۸۲۴ میلیون تومان شد
سرخط خبرها

قیمت گوشت در سال جدید بیشتر خواهد شد | حتی ۲۰ هزار راس دام هم صادر نکردیم

  • کد خبر: ۹۸۵۷۶
  • ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۳
قیمت گوشت در سال جدید بیشتر خواهد شد | حتی ۲۰ هزار راس دام هم صادر نکردیم
رئیس شورای تامین دام کشور خاطر نشان کرد: مردم توانایی خرید گوشت بالای 150 هزار تومان را ندارند و پیش‌بینی می‌شود در سال جدید نرخ گوشت بالاتر از این شود. بنابراین این حجم از دام با بازار ناقص روبه‌رو خواهد شد و باید بین عرضه و تقاضا تعادل ایجاد شود.

به گزارش شهرآرانیوز، منصور پوریان با اشاره به بالا بودن حجم زایش‌های  پاییز، گفت: دام قابل توجهی آماده عرضه است که باید برای آن بازار ایجاد کرد و نباید با صادرات قطره‌ای مشکلاتی که امسال و سال گذشته با آن دست به گریبان بودیم را تکرار کنیم.

وی با اشاره به حجم بالای دام در دامداران، تصریح کرد: نیمه دوم بهار و تابستان همواره برای دامداران سخت است چراکه همواره در این مقطع دامداران با کم آبی و کاهش مراتع  دست به گریبان هستند به نظر من با فرافکنی در زمینه کاهش دام داخلی نباید مانع خروج آن شد.

پوریان با بیان اینکه بخشی از این دام باید صادر و بخشی از آن جذب بازار داخلی شود، گفت: قیمت بره نر کشتاری کیلویی ۶۵ هزار تومان است و قیمت لاشه آن کیلویی ۱۴۰ هزار تومان و واحد‌های صنفی با احتساب ۱۰ درصد سود آن را به مصرف‌کنندگان عرضه می‌کنند. هدف دامداران گرانی در روز‌هایی که تولید به سختی انجام می‌شود نیست، تولیدکنندگان هزینه‌های زیادی متحمل می‌شوند این هزینه‌ها باید محاسبه شود تا هزینه هر کیلوگرم گوشت برای دامدار صرفه اقتصادی داشته باشد.

پوریان ادامه داد: فضای بازار، قیمت گوشت را بالا برده است جدای از اینکه از این افزایش نرخ سودی عاید دامداران نکرده است. میانگین قیمت بره نره کشتاری کیلویی ۶۰ هزار تومان است این قیمت انگیزه را برای تولید دامداران کاهش می‌دهد.

وی جو را اصلی‌ترین نهاده دام‌های سبک معرفی کرد و افزود: باید قیمت جو به‌گونه‌ای باشد که دامدار توانایی خرید خوراک دام را داشته باشد. نهاده‌های دولتی به همه دامداران نمی‌رسد و دربسیاری از مواقعه سهم دامداران ناچیز است بنابراین انتظار داریم که قیمت‌ها سروسامان بگیرد.

رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام تصریح کرد: ابلاغیه‌هایی برای خرید حمایتی دام‌های مازاد از سوی وزارت کشاورزی صادر شده است. حجم مازاد دام سبک آماده کشتار، بالای ۲ میلیون راس بود این در حالیست که خرید حمایتی حدود ۲۰۰ هزار راس شد. برای صادرات نیز ۲۵۰ هزار راس دام تعریف شد، اما موفق به صادرات ۲۰ هزار راس دام هم نشدیم چرا که پروسه و کاغذبازی صادرات در کشور طولانی و زمان‌بر است.

پوریان با بیان اینکه مشکلات جمعیتی در بخش دام همچنان وجود دارد، افزود: جمعیت بالای گله علاوه بر هزینه پرواری هزینه‌های بهداشتی را به دامداران نیز تحمیل می‌کند و دامدار در شرایط فعلی امکان نگهداری دام در حجم بالا را ندارد.

وی با اشاره به بالا رفتن میزان عرضه دام تا تابستان سال آینده، گفت: بازار داخلی توانایی جذب صددرصدی این حجم دام را ندارد حتی اگر طرح‌های حمایتی نیز ورود کند.

به گفته این فعال اقتصادی؛ مردم توانایی خرید گوشت بالای ۱۵۰ هزار تومان را ندارند و پیش‌بینی می‌شود در سال جدید نرخ گوشت بالاتر از این شود بنابراین این حجم از دام با بازار ناقص روبه‌رو خواهد شد و باید بین عرضه و تقاضا تعادل ایجاد شود.

پوریان در پایان با اشاره به شیوع مجدد بیماری کرونا، گفت: شیوع سویه جدید کرونا میزان مصرف را در واحد‌های پرمصرف به دلیل تعطیلی تقلیل خواهد داد و دوباره با انباشت دام در سال آینده روبه رو خواهیم بود.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->